A CAD/CAM TECGNOLÓGIA A FOGÁSZATBAN

A CAD-CAM technológiával készített TITÁN vagy cirkonium-dioxid pótlások jelentik ma a Fogpótlások csúcsát a fogászatban a rögzített pótlások területén.A felhasznált anyagok és technológiák pontosságának köszönhetően ma már elkészíthetjük a majdnem tökéletes fogpótlást mely nem okoz allergiát ,a kihordási ideje sem a pótlás függvénye,és esztétikailag is a többi technológia fölé helyezhető.

A CAD-CAM egy angol rövidítés, mely a termék elkészítési módjára utal. Computer segítségével tervezett,Computer segítségével elkészített termék.

     A következő képpen készítjük el a fogpótlást

A fogorvos vállasan preparálja a csonkokat.
A lenyoomat alapján elkészítjük a munkamintát
A munkamintát egy erre a célra kifejlesztett lézeres letapogatóval digitalizáljuk
Fogászati szoftver segítségével a fogtechnikus megtervezi a foművet
A tervezés erednényét átküldi a forgácsoló gépre és a gép a medadott anyagból kifrézeli a vázat.
Erre a vázra égeti rá a technikus a kerámiát a jól bevált módon.
Ezek után a fogorvos a kész munkát beragasztja a szájba.

KATTINTSON IDE AZ ÁLTALUNK ALKALMAZOTT CAD \ CAM RENDSZER TECHNOLÓGIAI LEÍRÁSÁHOZ!

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a technológia előnyei a hagyományos technikákkal szemben az ipari pontosság,a fémek továbbiakban elhagyhatóak a fogpótlásokból. Megjegyzem, hogy ennek a drága technológiának a biztonságát a vállas preparálás adja.

Ebben az esetben , tisztán,egyértelműen megállapíthatók a preparációs határok,kockázat nélkül végezhető el a munka,és a végeredmény pontossága is egyértelműen megállapítható.

Ennek ellenére mondhatjuk ,hogy ez a technológia Magyarországon csak lassan terjed el, tekintettel a fogpótlások árára. Természetesen a résztvevők fogják eldönteni hogy ezt a rendkívül pontos technológiát fogják alkalmazni vagy a régi technikák egyikét.

 

  Címünk:
   Csongor Fogászati Kft.

   Címünk: H-9400 Sopron, Rauch A. u. 4.

   Skype:

  Skype Me™!